Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@15:10:33 GMT

موتورولا Edge X 30 یا وان پلاس ۱۰ پرو

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۰۵۶۳

موتورولا Edge X 30 یا وان پلاس ۱۰ پرو

فرارو- دو مدل از گوشی‌های پرچمدار که قرار است در ماه آینده میلادی عرضه شوند، توجه زیادی را به خود جلب کرده اند. در این جا به معرفی و مقایسه مشخصات گوشی‌های OnePlus 10 Pro و Motorola Edge X 30 می‌پردازیم.

به گزارش فرارو، چند روز پیش گزارش شد که گوشی پرچمدار وان پلاس ۱۰ پرو احتمالا در ماه فوریه در بازار جهانی عرضه خواهد شد که البته این گوشی تنها پرچمدار این ماه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماه آینده میلادی یکی از مهم‌ترین ماه‌های سال خواهد بود، زیرا تعداد زیادی از پرچمداران در سطح جهانی معرفی خواهند شد. یکی از آن‌ها وان پلاس ۱۰ پرو است و دیگری Motorola Edge X 30 خواهد بود که شایعه شده به زودی با نام تجاری Motorola Edge 30 Pro وارد بازار جهانی خواهد شد.

هر دوی این پرچم‌داران به قوی‌ترین چیپست شرکت کوالکام مجهز شده‌اند و دارای مشخصات شگفت‌انگیزی هستند. این ویژگی‌های سطح بالا انتخاب را برای کاربران دشوار می‌سازد. در این گزارش به بررسی و مقایسه کامل مشخصات این دو پرچمدار می‌پردازیم و پیش از آغاز، مشخصات آن‌ها در جدول زیر خلاصه شده اند.

طراحی

طراحی گوشی OnePlus 10 Pro بسیار خاص است، ازین جهت که کاربران یا آن را بسیار دوست دارند یا از آن متنفرند. اگر این طراحی با سلیقه شما مطابقت داشته باشد، این دستگاه از نظر زیبایی شناسی شگفت انگیز خواهد بود. گوشی OnePlus 10 Pro دارای مواد درجه یک از جمله پنل پشتی شیشه‌ای محافظت شده توسط Gorilla Glass و فریم آلومینیومی است.

همچنین این گوشی صفحه نمایش خمیده ظریف با محافظ Gorilla Glass Victus و حاشیه‌های بسیار باریک دارد. در مقابل گوشی موتورولا اج X 30 نیز دارای پنل پشتی شیشه‌ای است، اما طراحی آن با صفحه‌نمایش تخت و قاب پشتی کمتر تأثیرگذار است. با این حال، این گوشی دارای یک پوشش ضد آب است که ممکن است برای کسانی که اغلب از تلفن خود در باران استفاده می‌کنند جذاب باشد. ابعاد، ضخامت و وزن این گوشی‌ها بسیار شبیه به هم هستند.

نمایشگر

در یک جمله می‌توان گفت که نمایشگر گوشی OnePlus 10 Pro بهتر است. صفحه نمایش این دستگاه یک نمایشگر AMOLED شگفت انگیز با فناوری LTPO 2.0 است که نرخ تازه سازی تطبیقی از ۱ تا ۱۲۰ هرتز و مصرف انرژی بسیار کم را ارائه می‌دهد. این صفحه نمایش تا یک میلیارد رنگ را پوشش می‌دهد، دارای گواهی HDR10+ است و وضوح ۳۲۱۶ در ۱۴۴۰ پیکسلی Quad HD+ را ارائه می‌دهد. این نمایشگر همچنینی دارای محافظ Gorilla Glass Victus و حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر است.

تنها مزیت نمایشگر Motorola Edge X 30 نسبت به رقیب داشتن نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتزی است که کمی بالاتر از نمایشگر وان پلاس ۱۰ پرو می‌باشد. با این حال در بقیه مشخصات در سطح پایین تری قرار می‌گیرد. این صفحه نمایش، یک نمایشگر OLED با یک میلیارد رنگ، گواهی HDR10+ و وضوح ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسلی Full HD + است. همچنین این دستگاه فاقد حسگر اثر انگشت در زیر صفحه نمایش است و این سنسور در کنار قاب قرار گفته است.

سخت افزار و نرم افزار

هیچ تفاوتی بین بخش سخت افزار OnePlus 10 Pro و Motorola Edge X 30 وجود ندارد. هر دوی آن‌ها به پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۱ مجهز هستند که با حداکثر فرکانس ۳ گیگاهرتز و فرآیند ۴ نانومتر کار می‌کند. حتی تنظیمات حافظه نیز یکسان است. هردو دستگاه ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم و ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.1 دارند.

تفاوت مهم در نرم افزار آن‌ها است. گوشی وان پلاس ۱۰ پرو اندروید ۱۲ را که توسط ColorOS 12 سفارشی شده است اجرا می‌کند که در مقایسه با MYUI موجود در پرچمدار Motorola Edge X 30 رابط کاربری بهتری است. علاوه بر این، پیش بینی می‌شود با داشتن گوشی وان پلاس ۱۰ پرو سه سال به روز رسانی اصلی اندروید و پشتیبانی نرم افزاری طولانی تری برای کاربران فراهم خواهد شد.

دوربین

با این که گوشی Motorola Edge X 30 دارای دوربین‌های عالی است، اما در مجموع گوشی OnePlus 10 Pro بدون شک دوربین‌های بهتری در پنل پشتی دارد. گوشی OnePlus 10 Pro دارای سنسور اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار همه جانبه و قابلیت OIS (لرزش‌گیر اپتیکال تصویر) می‌باشد. دوربین دوم این گوشی یک لنز تله فوتو ۸ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۳.۳ برابر و قابلیت OIS و دوربین سوم یک لنز فوق عریض ۵۰ مگاپیکسلی است.

از طرفی تنظیمات دوربین پرچمدار موتورولا، درست مانند رقیب خود شامل یک لنز فوق عریض ۵۰ مگاپیکسلی است، اما دوربین اصلی آن ۵۰ مگاپیکسلی می‌باشد. تفاوت عمده این دو گوشی در زمینه دوربین این است که گوشی Motorola Edge X 30 فاقد لنز تله فوتو است و این دوربین با یک دوربین کم‌ارزش ماکرو ۲ مگاپیکسلی جایگزین شده است. در نقطه مقابل باید گفت که در زمینه دوربین پنل جلویی برتری با دوربین سلفی ۶۰ مگاپیکسلی پرچمدار موتورولا است.

باتری

ظرفیت باتری این دستگاه‌ها دقیقاً یکسان است و هر دو از یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده می‌کنند. اما باتری OnePlus 10 Pro به دلیل فناوری LTPO 2.0 و نرخ تازه سازی تطبیقی احتمالاً پس از هر شارژ کامل، دوام بیشتری خواهد داشت. علاوه بر این، این باتری به لطف شارژ سریع ۸۰ واتی می‌تواند سریع‌تر شارژ شود. در پایان هم باید اضافه کنیم که وان پلاس ۱۰ پرو برخلاف رقیب خود، دارای شارژ بی سیم ۵۰ واتی نیز است. پس در زمینه باتری، برتری کامل با وان پلاس ۱۰ پرو خواهد بود.

قیمت

برای خرید نسخه پایه موتورولا اج X 30 فقط به ۴۲۰ یورو معادل ۴۷۷ دلار نیاز است، در حالی که قیمت وان پلاس ۱۰ پرو از ۶۵۰ یورو معادل ۷۳۸ دلار شروع می‌شود.

جمع‌بندی

در مجموع درباره مزیت‌های وان پلاس ۱۰ باید گفت که دارای زوم اپتیکال ۳.۳ برابری، نمایشگر بهتر، شارژ سریعتر، قابلیت شارژ بی سیم و دوربین‌های عالی ساخت شرکت هاسلبلاد است. تنها نکته منفی درباره این گوشی قیمت بالاتر است. در مقابل در مورد گوشی موتورولا اج X 30 باید گفت که دارای قیمت مناسب، نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتز، قابلیت ضد آب و دوربین سلفی شگفت انگیز است. مهمترین نقطه ضعف این گوشی نداشتن قابلیت شارژ بی سیم است.

در پایان باید گفت که پرچمدار OnePlus برنده این مقایسه است، زیرا صفحه نمایش بهتر، دوربین‌های برتر، شارژ سریع‌تر و شارژ بی سیم را ارائه می‌دهد. اما شرکت موتورولا به لطف قیمت بسیار مقرون به صرفه، یک گوشی محبوب و باکیفیت عرضه کرده است.

منبع: gizmochina

منبع: فرارو

کلیدواژه: وان پلاس ۱۰ پرو گوشی OnePlus 10 Pro صفحه نمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۰۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟/ خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دما بالا

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا پردازش‌های سنگین گوشی نظیر بازی کردن یا خروجی گرفتن فیلم یا محتوا و همچنین استفاده طولانی مدت از آن هنگام شارژ کردن، باعث بالا رفتن دمای گوشی و افزایش چند برابری مصرف باتری خواهد شد.

از دیگر مواردی که ممکن است دمای گوشی را بالا ببرد به‌روزرسانی گوشی یا استفاده از نرم افزار‌های قدیمی که ایرادات آن توسط توسعه دهنده برطرف نشده است.

در بخش سخت افزاری نیز استفاده دائمی از داده‌های تلفن همراه و همچنین اتصال مداوم بلوتوث گوشی به دستگاه‌هایی مانند ساعت یا هدفون می‌تواند دمای گوشی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد. فیلمبرداری یا فعال بودن مداوم دوربین گوشی نیز دیگر عاملی است که علاوه بر خالی کردن باتری گوشی می‌تواند دمای گوشی را به شدت بالا ببرد چرا که همزمان پردازنده و دوربین با یکدیگر فعالیت دارند و به این ترتیب دمای دستگاه به شدت افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر این استفاده از گوشی در محیط‌های بسیار گرم یا قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند دمای گوشی را بالا ببرد. داغ شدن گوشی جدا از احتمال آسیب رساندن به دست کاربر و یا خطر انفجار گوشی، در صورت مداوم بودن این موضوع می‌تواند به پردازنده و قطعات سخت افزاری گوشی آسیب جدی وارد کند.

پایین آوردن دمای تلفن در هنگام شارژ

برای پایین آوردن دمای تلفن در زمان شارژ کاربر بهتر است گوشی خود را از شبکه وای فای یا داده تلفن همراه قطع کند و علاوه بر این اتصال گوشی به دستگاه‌های دارای بلوتوث نیز بهتر است به طور کامل قطع شده باشد.

گفتنی است که استفاده از شارژر‌های بیسیم و همچنین شارژر‌هایی با ولتاژ بالاتر از توان گوشی یا آدابتور‌های متفرقه نیز می‌تواند دمای گوشی را تا حد زیادی بالا ببرد که دلیل آن فشار آمدن به برد شارژ و باتری گوشی است.

نحوه صحیح شارژ کردن باتری گوشی

برای جلوگیری از افزایش دمای گوشی هنگام شارژ کردن بهتر است آن را در بازه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنند؛ این بازه همان بازه سلامت باتری گوشی است که توسط شرکت‌های سازنده تلفن همراه نیز تایید شده است. در صورت شارژ در این بازه، گوشی هرگز داغ نخواهد شد و کاربر می‌تواند پس از شارژ از گوشی خود به طور کامل استفاده کند.

پایین آوردن دمای گوشی در هنگام بازی یا پردازش سنگین

به طور کلی اجرای بازی‌های آنلاین یا دارای گرافیک بالا یکی از اصلی‌ترین دلایل بالا رفتن دمای گوشی و آسیب رسیدن به باتری است. برای کاهش دمای گوشی در هنگام بازی کاربر نباید گوشی را به شارژ متصل کند چرا که این کار به باتری گوشی فشار بسیار زیادی وارد می‌کند و باتری گوشی حرارت بالایی را از خود خارج می‌کند. جدا از این بهتر است کاربران هنگام اجرای بازی‌های سنگین یا اینترنتی گوشی خود را از قاب محافظ خارج کنند تا پردازنده گوشی بتواند حرارت را از گوشی خارج کند و گوشی با دمای محیط سازگار شود.

گفتنی است که برخی شرکت‌های تولید کننده لوازم گیمینگ فن‌های خنک کننده‌ای را تولید کرده اند که حتی برخی از آن‌ها می‌تواند دمای گوشی را به زیر حالت عادی بیاورد و به این ترتیب از رسیدن آسیب به گوشی جلوگیری شود.

جلوگیری از داغ شدن گوشی در نور آفتاب

استفاده از گوشی در فضای باز و به خصوص زیر نور آفتاب یکی از عوامل اصلی برای بالا بردن گرمای گوشی است چرا که در این شرایط گوشی به طور خودکار نور صفحه نمایشگر را تا انتها افزایش خواهد داد و به این ترتیب مصرف باتری و دمای گوشی بالا خواهد رفت. 

علاوه بر این تابش نور خورشید بر گوشی باعث افزایش بسیار زیاد دمای گوشی خواهد شد و سلامت و عمر باتری و پردازنده گوشی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بهتر است کاربران زیر نور مستقیم و در دمای بالا از گوشی خود استفاده زیادی نداشته باشند و یا در صورت نیاز به محیط دارای سایه مراجعه کنند.

نرم افزار‌های عامل افزایش دما گوشی

برخی از نرم افزار‌ها که در پس زمینه فعالیت دارند می‌توانند دمای گوشی کاربر را افزایش دهند چرا که این نرم افزار‌ها به طور مداوم در حال به‌روزرسانی اطلاعات خود هستند و به این ترتیب بخش زیادی از توانایی پردازش و همچنین حافظه رام دستگاه را درگیر خواهند کرد و به این ترتیب دمای گوشی نیز افزایش خواهد یافت. برای غیر فعال کردن دسترسی به پردازش پس زمینه کافی است کاربر وارد تنظیمات نرم افزار‌ها از بخش تنظیمات گوشی شده و با پیدا کردن نرم افزار‌های کم استفاده خود اقدام به خاموش کردن پردازش پس زمینه آن‌ها کند.

کند شدن گوشی و افزایش دما حتی در مصارف عادی و روزمره هم خبر از درگیر شدن حافظه و پردازشکر به صورت همزمان می‌دهند که دلیل نرم افزاری آن ویروسی شدن گوشی است. برای رفع این مشکل بهتر است ابتدا کاربر یک نرم افزار آنتی ویروس برای گوشی خود نصب کند و در صورتی که مشکل برطرف نشد، کاربر باید به طور کامل اطلاعات گوشی را حذف و تلفن خود را در حالت کارخانه راه اندازی کند.

پر بودن گوشی باعث افزایش دما می‌شود

هنگامی که یک گوشی موبایل حافظه کافی نداشته باشد، پردازشگر نمی‌تواند پردازش‌های خرد یا همان اطلاعات کش را ذخیره کند و بنابراین به پردازنده فشار زیادی وارد خواهد شد که در نهایت این فشار خود را در قالب افزایش دمای پردازنده نمایش خواهد داد.

به طور کلی گوشی‌های هوشمند جدید با افزایش دما و رسیدن به دمای خطرناک برای گوشی، مانع از استفاده کاربر از گوشی می‌شود و کاربر در این شرایط اعلان رسیدن گوشی به دمای بسیار بالا را دریافت خواهد کرد. دراین صورت کاربر باید گوشی را از شارژ قطع کرده (هرچند که گوشی به صورت خودکار مانع از شارژ شدن می‌شود) و گوشی را محیطی سرد و بدون قاب قرار دهد. گفتنی است در صورتی که گوشی اعلان افزایش دما به کاربر نشان ندهد و کاربر همچنان با دمای بالا با گوشی کار کند، احتمال انفجار یا آتش گرفتن گوشی وجود خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • هندزفری itel T11 Pro چه مشخصاتی دارد؟
  • قیمت گوشی آیفون ۱۳ (۸ اردیبهشت) + بررسی و مشخصات iPhone ۱۳
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟/ خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دما بالا
  • مقایسه دوربین وان پلاس 12 در مقابل آیفون 15 پرو! (فیلم)
  • رقیب مستقیم ردمی توربو ۳ با پردازنده پرقدرت و نمایشگر ۱۴۴ هرتز رونمایی شد
  • گوشی اوپو A3 چه مشخصاتی دارد؟
  • (ویدیو) غوغای دوربین گوشی پی ۷۰ هواوی؛ سامسونگ و اپل گرفتار شدند
  • غوغای دوربین گوشی پی70 هواوی / سامسونگ و اپل گرفتار شدند (فیلم)